تغيير در سنوات بهرهمندي از جريمه ريالي سربازي، تسهيل شرايط بهره مندي از جريمه ريالي براي دانشجويان انصرافي، تشديد برخورد و دستگيري مشمولان غايب، تشريح نحوه استفاده سربازان فراري از جريمه ريالي سربازي و... از جمله مواردي است که جانشين اداره سرمايههاي انساني ستاد کل نيروهاي مسلح به تشريح آن پرداخته است.
سردار موسي کمالي در گفتوگو با ايسنا، درباره اجراي طرح جريمه ريالي مشمولان داراي بيش از هشت سال غيبت و بيشتر از آن اظهارکرد: ثبتنام اين افراد در سال جاري از يکم خرداد ماه سال 95 آغاز شده و در مرحله نخست به مدت 45 روز ادامه خواهد داشت که تا کنون بيش از 10 هزار نفر براي بهره مندي از آن ثبت نام کرده اند و البته با توجه به کند بودن سامانه برخي از دفاتر پليس +10 و توجيه نبودن آنان يکسري مسائل پيش آمده که در حال حاضر حل شده و روند ثبت نام با سرعت بيشتري ادامه خواهد داشت.
وي با تاکيد بر اينکه لازم است مشمولاني که قصد بهرهمندي از اين موضوع را دارند هرچه سريعتر نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند، گفت: محاسبه ميزان جريمه نقدي به صورت ماهانه بوده و افرادي که با تأخير نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند، مبلغ بيشتري را بايد به عنوان جريمه پرداخت کنند.
کاهش يک ساله سنوات غيبت براي بهرهمندي
از جريمه ريالي
وي درباره اينکه آيا تمديد گواهينامه هم جزو محدوديتها محسوب ميشود يا خير؟ به ايسنا گفت: نه تنها تمديد گواهينامه جزو محدوديتها نيست بلکه با مصوبه مجلس و ابلاغ دولت دريافت گواهينامه هم جزو محدوديتها نيست اما اگر مشمولان غايب و فراري براي دريافت يا تمديد گواهينامه اقدام کنند اطلاعات آنان بررسي شده و دستگير ميشوند.
جانشين اداره سرمايههاي انساني ستاد کل نيروهاي مسلح با اشاره به محدوديت سوم مشمولان غايب اظهارکرد: در راستاي اجراي ماده 63 قانون مکرر خدمت وظيفه عموميبه کارگيري مشمولان غايب و فراري از خدمت وظيفه عموميدر کارخانهها، کارگاهها، توليديها و... ممنوع است و در صورت بکارگيري با متخلفان برخورد خواهد شد.
وي افزود: بر اين اساس در صورت شناسايي، صاحبان کارخانهها و کارگاهها جريمه خواهد شد که جريمه اين افراد براي نخستن بار پرداخت هزينه خدمت يک سرباز که در حدود 5 ميليون تومان است خواهد بود و جريمه انجام شده براي بار دوم و بيشتر، پرداخت هزينه سه سرباز معادل 15 ميليون تومان خواهد بود که البته اين رقم به ازاي هر سرباز است.