صعود بهاي جهاني طلا
در پي کاهش ارزش دلار
معاملات طلا روز پنج شنبه در پي وعده بانک مرکزي آمريکا براي پايين نگه داشتن نرخ بهره که موجب کاهش ارزش دلار و تقاضا براي اين فلز گرانبها به عنوان دارايي جايگزين شد، به بالاترين سطح در هفت هفته گذشته رسيد. به گزارش ايسنا به نقل از بلومبرگ، دلار پس از اينکه بانک مرکزي آمريکا اعلام کرد نرخ بهره را حداقل تا پايان سال 2014 پايين نگه مي دارد، در برابر سبدي از ارزهاي بزرگ به پايين ترين سطح در هفت هفته گذشته رسيد اما طلا 2/1 درصد صعود کرد که بيشترين ميزان در تقريبا سه هفته گذشته بوده است. معاملات طلا براي تحويل در ماه آوريل در بازار کامکس نيويورک، 1/6 درصد صعود کرد و به هزار و 729 دلار و 90 سنت در هر اونس رسيد که بالاترين قيمت از هفتم دسامبر بود. قيمت هاي طلا در ماه جاري 10 درصد رشد داشته که بزرگ ترين رشد بها در ماه ژانويه از سال 2008 بوده است.
تصميم گيري مجدد
براي قيمت لبنيات
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت تهران با بيان اينکه شير پاستوريزه 100 تومان گران و در هر ليتري و با بسته مناسب بطور ميانگين 1050 تومان فروخته مي شود، گفت: در خصوص قيمت شير و لبنيات امروز تصميم گيري نهايي صورت مي گيرد. يداله صادقي در گفت گو با خبرگزاري فارس در خصوص افزايش قيمت شير در عرض چند روز گذشته اظهار داشت: افزايش قيمت شير ارتباطي به افزايش نرخ ارز نداشته است کارخانجات لبنيات قيمت خود را کاش داده بودند تا سازمان حمايت قيمت ها را بررسي کند اما چون اين پروسه طولاني شده است، شير پاستوريزه در هر ليتر 100 تومان گران شده است. وي افزود: تصميم گيري نهايي در خصوص شير پاستوريز امروز شنبه گرفته مي شود. رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به اين سوال که هر ليتر شير پاستوريزه در پايتخت به چه قيمتي بايد عرضه شود گفت: شير پاستوريزه با بسته مناسب بطور ميانگين 1050 تومان فروخته مي شود.
افزايش عوارض در 4 آزادراه
معاون وزير راه و شهرسازي از افزايش عوارض 4 آزادراه در آينده اي نزديک خبر داد و گفت: قيمتهاي پيشنهادي به شوراي رقابت فرستاده شده است که با تاييد اين شورا به زودي اعلام مي شود. احمد صادقي در گفت وگو با مهر درباره افزايش عوارض آزادراه ها در کشور اظهار داشت: افزايش قيمت عوارض در 4 آزادراه را به شوراي رقابت اعلام کرديم که پس از تاييد اين شورا، قيمتهاي جديد اطلاع رساني مي شود. معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه عوارض افزايش معقولي خواهند داشت، افزود: همه آزادراه هاي کشور براي بخش دولتي است که البته با مشارکت بخش خصوصي ساخته شدند و اغلب اين آزادراه ها فعلا در دوران مشارکت هستند که پس از اين مدت به طور کامل در اختيار دولت قرار مي گيرند. وي تصريح کرد: افزايش نرخ عوارض آزادراه ها براي خدمات دهي بيشتر و سوددهي بخش خصوصي صورت مي گيرد تا به اين وسيله بخش خصوصي هم تمايل بيشتري به حضور در پروژه ها داشته باشد و از سويي خدمات دهي به آزادراه ها بهتر انجام گيرد.
صادقي درباره علت افزايش 3 برابري عوارض آزادراه تهران-قم در اواسط امسال افزود: اين آزادراه از سوي دولت ساخته شده است و به همين دليل، عوارض 100 توماني براي خودروهاي سواري تعيين شده بود اما سالها از ساخت آن مي گذرد و نياز به نگهداري، آسفالت، خط کشي، تعويض علايم و گاردريل دارد و بايد هرچه زودتر تعويض شود. همچنين عوارض آزادراه تهران - پرديس هم که از سوي بخش خصوصي ساخته شده است، از سوي دولت 1500 تومان تعيين شده است که برخي از مسافران نسبت به آن اعتراض داشتند.
تصميمات دولت براي واگذاري شرکت هاي توزيع برق
معاون وزير نيرو با تشريح تصميمات جديد دولت براي واگذاري شرکت هاي توزيع برق کشور، اعلام کرد: زيان اين شرکتها به توانير منتقل شده است. محمد بهزاد در گفت وگو با مهر درباره جزئيات برنامه جديد دولت براي واگذاري شرکت هاي توزيع برق سراسر کشور، گفت: براي سالجاري واگذاري 20 شرکت توزيع برق استاني در دستور کار وزارت نيرو قرار داشت. معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي با اعلام اينکه بر اين اساس واگذاري 11 شرکت توزيع برق استاني در اولويت قرار دارند، تصريح کرد: هم اکنون مقدمات واگذاري اين شرکتهاي برقي به بخش غير دولتي فراهم شده است. اين مقام مسئول در خصوص زيان بودن شرکت هاي توزيع برق و عدم تمايل بخش خصوصي براي خريد سهام اين شرکتها، توضيح داد: اخيرا با موافقت هيات دولت مقرر شده است که زيان شرکتهاي توزيع برق به توانير منتقل شود. وي با تاکيد بر اينکه بر اين اساس شرکتهاي توزيع نيروي بدون زياني به بخش خصوصي واگذار خواهند شد، بيان کرد: در حال حاضر مراحل نهايي واگذاري شرکت هاي توزيع نيرو در حال انجام است. اين در حالي است که کميسيون ويژه نظارت و پيگيري اصل 44 مجلس اخيرا با انتشار گزارشي 8 چالش اساسي پيش روي واگذاري سهام شرکت هاي برق را تشريح کرده است. براين اساس نهايي نشدن نحوه ثبت سوخت به نرخ آزاد در نيروگاه ها، وجود طرح هاي توسعه اي در برخي از نيروگاه ها و عدم تمايل متقاضيان و خريداران براي انجام طرح هاي توسعه اي، مشکلات نقدينگي صنعت برق و افزايش مطالبات پيمانکاران و در نتيجه بروز مشکلاتي در روند اجرايي نيروگاه ها از مهمترين اين مشکلات است.